Forsker skal dæmpe mavesmerter

Klinisk professor Jens Brøndum Frøkjær skal lede et forskningsprojekt, som er bevilget 1,8 mio. kroner fra Det Frie Forskningsråd. Formålet med projektet er at lindre kroniske mavesmerter uden et stort forbrug af smertestillende medicin.

Klinisk professor Jens Brøndum Frøkjær forsker i, hvordan man kan lindre kroniske smerter ved at stimulere hals eller øre med et apparat, som reducerer opfattelsen af smerte. Metoden kaldes vagusnervestimulering, og apparatet har hidtil været brugt til behandling af flere typer hovedpine. Som noget helt nyt vil Jens Brøndum Frøkjær undersøge, om det virker på mavesmertekanalen.

Forskningsprojektet foregår på Aalborg Universitetshospital og kan realiseres på baggrund af en bevilling på 1,8 mio. kroner fra Det Frie Forskningsråd. Hvis behandlingen viser sig at virke, vil det være muligt at skære ned på forbruget af smertestillende medicin, som traditionelt har mange bivirkninger.

Læs mere om projektet på Aalborg Universitetshospitals hjemmeside

• Klinisk professor ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet, Jens Brøndum Frøkjær, mail jebf@dcm.aau.dk, telefon 97 66 51 05