Lægestudiet er højdespringer

37 procent flere har Medicin på Aalborg Universitet som øverste uddannelsesønske.

Lægestudiet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet (AAU) har i år oplevet markant større søgning end tidligere. I forhold til 2016 havde 37 procent flere ansøgere i år angivet medicinstudiet i Aalborg som deres førsteprioritet.

- Ministeriet spurgte for nylig de medicinstuderende i Danmark, hvordan de selv oplevede deres studie. I den undersøgelse lå medicinuddannelsen i Aalborg i top på flere parametre, blandt andet udbyttet og kvaliteten af uddannelsen og undervisernes kompetence. Jeg er overbevist om, at kvaliteten i vores medicinuddannelse hænger sammen med den popularitet, vi oplever, fortæller dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Lars Hvilsted Rasmussen og fortsætter:

- Alle fortjener kvalificeret lægehjælp. I Nordjylland har vi brug for flere læger. Det glæder mig, at vi som universitet kan være med til at afhjælpe den regionale lægemangel og dermed gøre vores til, at Danmark ikke ’knækker’.

Læs mere om fremgangen i ansøgning til AAU trods fald på landsplan her

• Dekan Lars Hvilsted Rasmussen, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, 20 10 58 37, dekan-sund@adm.aau.dk