Rejsebrev fra Stanford University

”Otte interessante måneder som forskningsstuderende på Stanford University er nu gået, og jeg har lovet at give et lille indblik i hverdagen herovre. Tiden flyver af sted, og følelsen af hverdag har endnu ikke helt ramt mig. Læs mere om medicinstuderende Caroline Nørgaards oplevelser…”

Jeg inspireres dagligt af den innovative og samarbejdsvillige mentalitet samt den afslappede og dynamiske atmosfære, der omgærder Stanford og San Francisco Bay Area. Som deltager i Lundbeck Foundation Clinical Research Fellowship Program engageres jeg og de fire andre medicinstuderende i programmet i en række spændende aktiviteter og udfordringer. Her er et udpluk af de seneste begivenheder.

Mit projekt omhandler klassificering af en type blodkræft og jeg har den seneste uge præsenteret mine resultater på University of California San Francisco til UCSF Inquiry Symposium and the Pathways to Discovery Awards samt på Stanford til The 33rd Annual Medical Student Research Symposium. Begge var velorganiserede arrangementer, og det var spændende at præsentere sin forskning side om side med dygtige medicinstuderende fra UCSF og Stanford. Der var stor interesse for mit projekt, som jeg laver i samarbejde med Hæmatologisk Forskningsenhed på Aalborg Universitetshospital og Center for Cancer Systems Biology på Stanford University. Den seneste måned har jeg suppleret min viden om håndtering af kræftdata gennem kurset Introduction to Cancer Systems Biology, som afholdes af lederen for vores forskningsenhed, Sylvia Plevritis. Kurset benytter sig af en række gæsteforelæsere, og det er førende eksperter, der gennemgår stoffet inden for alle de emner, vi beskæftiger os med.. Jeg får desuden værdifulde input ved vores ugentlige labmøder, der altid inkluderer pizza og en god diskussion af mine kollegaers forskningsresultater.

DANISH AMERICAN FRONTIER AWARD

I begyndelsen af april deltog jeg i Danish American Frontier Award, som er en stor prisfest, der hylder den dansk-amerikanske pionerånd og havde en lang række danskere fra The Bay Area og Silicon Valley på gæstelisten. Prisen blev overrakt af Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, der var rejst hele vejen til San Francisco for at overrække prisen. Vi fik mulighed for at udveksle et par ord med ministeren om vores oplevelser og diskutere vigtigheden af initiativer som Lundbeck Fondens forskningsophold, der muliggør, at danske medicinstuderende kan dygtiggøre sig og få erfaring uden for Danmarks grænser og samtidig skabe betydningsfulde relationer mellem anerkendte danske og amerikanske institutioner. Årets Danish American Frontier blev LEGO-direktøren Jørgen Vig Knudstorp, der i sin takketale understregede vigtigheden af leg og kreativitet i det, vi laver. Netop denne filosofi, der er videnskabeligt funderet, bør huskes og integreres i forskningen, for her handler det om at turde satse og fejle, se tingene i et andet lys, samt lære og eksperimentere i et kreativt miljø. Traditionen tro fik direktøren danset, og gæsterne fik lov til at lege i et minut, hvor kreativiteten fik frit spil i bygningen af ænder med medbragte LEGO-klodser. Der var mange forskellige bud på, hvordan en and kan se ud.

$10 Challenge Program

Om en uge er der finale i vores $10 Challenge Program, som er vores innovationskonkurrence, der har kørt sideløbende med vores forskningsprojekter og på fin vis introduceret os til ”The Silicon Valley spirit”. Alle grupper har fokuseret på et problem inden for sundhed, der kan løses eller optimeres for $10 eller mindre per patient.  Vores gruppe har fokuseret på den manglende mulighed for ordentlig taletid blandt patienter og pårørende i sundhedssystemet. Vi er ved at udvikle en hjemmeside til at imødekomme dette. Konceptet bygger på story-telling og peer-support. Jeg glæder mig meget til at præsentere i næste uge og høre, hvad de andre grupper har fundet på. Vindergruppen løber af sted med en pengepræmie på $10.

Vejret bliver kun bedre, og det er fantastisk at slutte en lang dag foran computeren af med svømmetur i den udendørs pool eller gåtur rundt på campus. Udover de akademiske forpligtelser har der også været plads til andre oplevelser, bl.a. koncert med Lukas Graham i San Francisco og påskeferie med familien, hvor turen blandt andet gik til Yosemite Nationalpark og sightseeing langs Highway 1. Lige inden man når Los Angeles finder man Solvang – en hyggelig danskeroase, der skyder sig op med sirligt anlagte stræder, huser danskinspirerede bagerier, kroer, en mølle, dannebrogsflag og andet hjemligt. Accenten må de øve sig på, og selvom der var ligheder, føltes det nu alligevel ikke helt som Danmark. Efter et år langt væk fra den hvide kittel og hverdagen på Aalborg Universitetshospital ser jeg frem til - med friske øjne og uvurderlige erfaringer i rygsækken - atter at plante mine fødder på nordjysk grund d. 30. juli.

De bedste hilsner
Caroline Holm Nørgaard