Aalborgs sundhedsvidenskab i medvind

Cadeau til Aalborg Universitets lægeuddannelse og medvind på verdensranglister får smilene frem i Aalborg

Regeringen vil oprette flere studiepladser i medicin, blandt andet for at skabe rammer for etablering af nye kandidatuddannelser i Esbjerg og Køge. Optaget på Aalborg Universitets bacheloruddannelse i medicin øges derfor endnu engang – fra de nuværende 150 til 178.

- Det er en cadeau til os, og det er rigtigt set af politikerne. Vi har skabt en model her i Nordjylland, som på alle måder er velfungerende. En lægeuddannelse af højeste kvalitet og nye dygtige læger, hvoraf langt størstedelen er blevet i det nordjyske – til gavn for de nordjyske patienter, siger dekan Lars Hvilsted Rasmussen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet (AAU).

”Vi er frontløber”

Også på andre fronter er der grund til stolthed i Aalborg. En ny stor kvalitativ rapport, der analyserer verdens bedste ingeniøruddannelser, placerer AAU på en imponerende 4. plads – og en rangliste over fagområdet medicin viser en stabil opadgående kurve for AAUs sundhedsvidenskabelige område.

- Vores ingeniøruddannelser, herunder også de sundhedsteknologiske ingeniøruddannelser hos os, er et forbillede for ingeniøruddannelser verden over. Og taget i betragtning, at vores fakultet er et mindre og et meget ungt fakultet, er det utroligt flot, at vi er gået frem på verdensranglisten fra intervallet 301-350 til intervallet 251-300. Vi er frontløbere, og det er vi stolte af. Aalborg Universitet er et ungt og progressivt universitet, som forstår, hvordan vi løser samfundets helt reelle problemer, siger en stolt dekan.

Yderligere informationer:

• Dekan Lars Hvilsted Rasmussen, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, 20 10 58 37, dekan-sund@adm.aau.dk
  • Pressekontakt Lone Bechmann, AAU, 99 40 20 11, lbec@adm.aau.dk