Farvel til AAU-encyklopædi

Chefkonsulent og strategisk rådgiver på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Bodil Brander Christensen, stopper på toppen. Kolleger, samarbejdspartnere og familie sagde farvel og tak på behørig vis

- Du har scoret guld på hjemmebane. Jeg forstår godt, at du ønsker at stoppe på toppen. Jeg vil savne dig rigtig meget, sagde dekan Lars Hvilsted Rasmussen, da der var afskedsreception for Bodil Brander Christensen, der nu går på pension.

Det var en regn af superlativer, gaver og anekdoter, der sendte Bodil godt på vej til en ny epoke – og en talerække, der sjældent ses. Mange ønskede at sige et par ord til Bodil, der har været en del af Aalborg Universitet siden undfangelsen i halvfjerdserne. Først som studerende inden for samfundsvidenskab og senere som ansat, dog afbrudt af en periode på UCN, hvor hun var udviklingschef.

De mange talere bevidnede, hvor stor og vigtig en rolle Bodil Brander Christensen har spillet på Aalborg Universitet. Hun blev oven i købet kaldt Dronningen af administration og kvalitetssikring. En titel, hovedpersonen måske helst havde været foruden, for royalist, dét er Bodil ikke. Hun er derimod en stolt bureaukrat. Og, som administrationschef Ole Schjødt Kjær fra Klinisk Institut bemærkede, vel at mærke en bureaukrat i den weberske forstand, hvor organisatorisk klarhed og effektivitet er pejlemærket.

Med passende glimt i øjet og hjertelig tone bad dekan Lars Hvilsted Rasmussen den rejse- og tobaksglade Bodil om ’at ryge og rejse’ – og gjorde samtidig opmærksom på, at hun ville efterlade et meget stort hul i organisationen. Med Bodils afgang mister universitetet en enorm vidensbank.

Bodil Brander Christensen har sidste arbejdsdag den 31. januar 2018.