Medicinstuderende fra AAU bliver i Nordjylland

De seneste tal viser, at 80 procent af de studerende på Aalborg Universitets lægeuddannelse bliver i landsdelen, når deres embedseksamen er i hus

Flere medier fortæller i disse dage, at 80 procent af de studerende på lægeuddannelsen i Aalborg vælger at blive i Nordjylland. Tallet er opgjort af Stig Andersen, der er klinisk professor og koordinator på lægeuddannelsen på Aalborg Universitet. Han mener, at den glædelige udvikling blandt andet skyldes den nordjyske lægeuddannelses tætte tilknytning til den kliniske praksis ved både sygehusene og de praktiserende læger i det nordjyske.

Ifølge Nordjyske har Danmarks nyeste lægeuddannelse ’bestået’ med bravur:

- Først var lægeuddannelsen, der kom til Nordjylland i 2010, den absolut nyeste dreng i klassen. Ham, der skulle tilkæmpe sig en plads ved siden af København, Aarhus og Odense og bevise sit værd. I dag har han så gjort det. Han er populær, efterspurgt og står til et 12-tal for opgaven, der har ligget i kortene helt fra start: At få flere læger til at slå sig ned i Nordjylland, skriver journalist Birgitte Bové fra Nordjyske.