Priser til SUND fra Svend Andersen Fonden

Tak til Svend Andersen Fonden for priser til sundhedsvidenskabelige forskere

Hvert år ved den traditionsrige nytårskur på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet uddeler Svend Andersen Fonden priser til sundhedsvidenskabelige forskere. På grund af pandemien og en aflyst nytårskur er dette ikke muligt i år – men priserne består!

Tre prismodtagere fra SUND har derfor fået den glædelige nyhed om, at de har modtaget disse priser:

• Medicinstuderende Josephine Galsklint tildeles Svend Andersen Fondens Scholarstipendium på 120.000 kr.
  • Ph.d.-studerende Ida Ehlers Albertsen tildeles Svend Andersen Fondens Ph.d.-pris på 50.000 kr.
  • Og lektor Jakob Lund Dideriksen tildeles Svend Andersen Fondens Talentpris på 100.000 kr.

- Det er en skam, at vi er forhindrede i at fejre prisuddelingen, for netop i år betyder Svend Andersen Fondens Priser faktisk noget helt særligt. Historien er nemlig, at fondens stifter, Svend Andersen, fik polio som 12-årig og tilbragte meget tid på hospitaler. Men takket være lægevidenskaben kunne Svend Andersen på trods af fysiske skavanker leve et liv, hvor det lykkedes ham at etablere en milliardforretning. Det ville han gerne takke for, fortæller dekan Lars Hvilsted Rasmussen.

Svend Andersen Fondens Priser gives altså derfor i taknemmelighed over den lægevidenskab, der havde hjulpet ham. En taknemmelighed, som vi er mange der mærker netop i disse tider, fortsætter Lars Hvilsted Rasmussen:

- Hele verden har i 2020 mærket den enorme betydning af et velfungerende sundhedsvæsen – og mon ikke vi alle sammen føler os taknemmelige for, at vi har sundhedsvidenskabelig forskning, der hjælper os igennem pandemien.

Bedømmelseskomiteen bestod af ph.d. Mads Heuckendorff og professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen, begge medlemmer af bestyrelsen for Svend Andersen Fonden, samt prodekan Ole Kæseler Andersen, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet.

Lone Bechmann, strategisk rådgiver, SUND dekansekretariat