Professor i neurorehabilitering indstillet til æresdoktor på AAU

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet indstiller professor Dario Farina til æresdoktor på AAU. Til daglig er han professor og Chair i Neurorehabilitation Engineering på Imperial College London og har desuden en fortid som professor på AAU.

- Det er en oprigtig fornøjelse at nominere professor Dario Farina som AAU-æresdoktor 2018. Vi forventer, at professor Farina også aktivt vil bidrage til vores forskningsmiljø i fremtiden, og vi glæder os til at styrke vores samarbejde, står der i indstillingen fra Kim Dremstrup, Winnie Jensen og Ole Kæseler Andersen.

Dr. Dario Farinas forskning fokuserer på biomedicinsk signalbehandling, neurorehabiliteringsteknologi og neural styring af bevægelse og inden for disse områder er han højt anerkendt. Han er medforfatter på mere end 400 publikationer og har været medredaktør på flere videnskabelige tidsskrifter inden for bio-engineering.

Desuden har han været præsident for ’The International Society of Elecrophysiology and Kinesiology’ (ISEK) fra 2012 til 2014 og er i dag chefredaktør på deres officielle tidsskrift, Journal of Electromyography and Kinesiology.

På AAU er Dario Farina et kendt ansigt. Indtil 2010 var han nemlig først lektor og dernæst professor på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, og i dag er han stadig en vigtig samarbejdspartner for sine tidligere kolleger på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Nuværende forskningssamarebjder med AAU omfatter ’Brain Computer Interfaces’ med Natalie Mrachacz-Kersting og Kim Dremstrup, ’Electrical Stimulation and Neural Control’ med Jakob Lund Dideriksen og et projekt om ’Neuro-Robotics’ med Strahinja Dohsen.