Sport Sciences i unikt samarbejde ved ishockey-VM

Der var begejstring og flot fremmøde, da Den Internationale Ishockey Union for første gang nogensinde afviklede sit årlige coaching-symposium i samarbejde med et universitet

I samarbejde med Dansk Ishockey Union og Den Internationale Ishockey Union havde AAU Sport Sciences samlet forskere, studerende og fagfolk fra både ind- og udland til en fælles konference og ph.d.-kursus i anledning af VM i ishockey.

Hjernerystelser, hovedskader, sportscoaching, ledelse og talentudvikling samt test- og evalueringssystemer, der kan vurdere, om man er fysisk klar til at spille igen efter en skade, var nogle af de temaer, der var på programmet.

- VM i ishockey er den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund og en unik mulighed for at udleve den stærke tradition, vi har for at skabe synergi mellem teori og praksis. Det var en stor succes, og vi vil meget gerne etablere lignende arrangementer i fremtiden, fortæller Johan Frederik Banzhaf, studieadjunkt på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi og en af arrangørerne.

Forskere fra flere af Danmarks universiteter deltog, og fra sportens moderland, Canada, var der besøg af tidligere direktør for Canadian Sport Institute, Dr. Stephen Norris. Arrangementet blev afholdt på Aalborg Universitet København.

Se også omtale på dr.dk