Sundhedsteknologi fra AAU sikret finansiering på 100 mio

Ny biosensor giver vigtig information om et ufødt barns helbredstilstand

Det begyndte med en studerende med en god ide og er nu blevet til en ny banebrydende teknologi, der kombinerer akustisk sensing med kunstig intelligens for at forbedre tidlig opsporing af væksthæmmede fostre – et globalt sundhedsmæssigt problem. Teknologien udspringer af forskning på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, og firmaet bag den kommercielle udvikling af teknologien, Centaflow, er netop blevet sikret finansiering på i alt 100 mio. kr. fra hovedinvestor Haldor Topsøe Holding A/S sammen med den danske pensionsfond PKA og en række private investorer.

Bag den banebrydende teknologi er jordemoder, ph.d. og direktør for medicinske anliggender ved Centaflow, Diana Riknagel sammen med professor Birthe Dinesen og professor Johannes Struijk fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi.

Læs mere om Centaflow her

• Lone Bechmann, strategisk rådgiver, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU