Tidlig genoptræning er vigtig, når hjernen er skadet

Lektor ved Aalborg Universitet, Natalie Mrachacz-Kersting, fortæller i Sundhedsmagasinet på DR1 om genoptræning efter eksempelvis en blodprop

Natalie Mrachacz-Kersting fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi forsker i apopleksi, også kaldet slagtilfælde. I gårsdagens udgave af Sundhedsmagasinet på DR1 fortæller hun om, hvordan den tidlige genoptræning er vigtig.

Hun forklarer, at en blodprop i hjernen bevirker, at hjernen nærmest vender tilbage til udviklingsstadiet. Hjernen skal lære at fungere igen. I tidsrummet mellem tre og seks måneder efter blodproppen foregår mange biologiske genopretningsprocesser. Derfor er det bedst at påbegynde genoptræning, lige efter man har haft blodproppen.

Se udsendelsen her.