Spring til indhold
Forside

Nyhed

Efteruddannelse i Digital Health skal styrke fremtidens sundhedsvæsen

Lagt online: 19.01.2024

En ny masteruddannelse i Digital Health på AAU skal udvikle og implementere nye digitale løsninger, som kan imødegå de mange sundhedsmæssige udfordringer, som Danmark står overfor i de kommende år.

Nyhed

Efteruddannelse i Digital Health skal styrke fremtidens sundhedsvæsen

Lagt online: 19.01.2024

En ny masteruddannelse i Digital Health på AAU skal udvikle og implementere nye digitale løsninger, som kan imødegå de mange sundhedsmæssige udfordringer, som Danmark står overfor i de kommende år.

Af Torben Haugaard Jensen, AAU Kommunikation og Public Affairs

Antallet af syge i det danske sundhedsvæsen stiger. Det gælder især kronisk syge, multisyge og ældre patienter. Samtidig bliver der færre hænder til at tage sig af dem.

For at lette presset på sundhedsvæsnet er der brug for brugervenlige digitale løsninger, siger Lars Hvilsted Rasmussen, som er dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet.

Uddannelsen vil styrke den enkelte medarbejders kompetencer til at anvende og implementere digitale teknologier og udvikle digitale sundhedsløsninger

Lars Hvilsted Rasmussen, dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU

Derfor udbyder Aalborg Universitet fra september 2024 en ny masteruddannelse i Digital Health, som er efterspurgt i både medicobranchen og life science-industrien.

”Vi vil klæde it-designere og -udviklere på til at navigere i de særlige krav, som et presset sundhedsvæsen stiller og samtidig styrke de digitale kompetencer hos sundhedsprofessionelle. Vi arbejder tværfagligt og tager afsæt i den nyeste forskning, så deltagerne lærer at gribe de muligheder og krav, som den digitale udvikling bringer,” siger Lars Hvilsted Rasmussen.  

Flere til at udvikle og implementere digitale sundhedsløsninger

Masteruddannelsen i Digital Health er målrettet medarbejdere og mellemledere i den private og offentlige sektor, som ønsker at efteruddanne sig inden for spændingsfeltet mellem digitale kompetencer og sundhedsfaglig viden. Det gælder både dataloger, civilingeniører og sundhedsprofessionelle.

Life Science Rådet har i deres anbefalinger til regeringens kommende strategi for life science netop understreget, at udvikling og implementering af nye sundhedsløsninger bør blive en prioriteret kerneopgave i hele sundhedsvæsenet.

Ifølge dekan Lars Hvilsted Rasmussen kan den nye masteruddannelse være med til at løfte denne opgave.

”Uddannelsen vil styrke den enkelte medarbejders kompetencer til at anvende og implementere digitale teknologier og udvikle digitale sundhedsløsninger,” siger Lars Hvilsted Rasmussen.

Målrettet konkrete behov

Aalborg Universitet har stor erfaring med at udbyde uddannelser, som tager udgangspunkt i konkrete samfundsmæssige problemer. Det gælder også den nye efteruddannelse i Digital Health, siger Jeppe Emmersen, som er prodekan for uddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på AAU.

”Uddannelsen tager udgangspunkt i virksomhedernes behov og er designet, så deltagerne anvender den tilegnede viden inden for eksempelvis projektledelse, kunstig intelligens, datavidenskab og machine-learning. Vores afsæt er, at deltagerne tager de konkrete problemer fra praksis med ind i uddannelsen og udvikler løsninger med udgangspunkt i vores viden om sundhedsvæsenet og state-of-the-art digitale teknologier. Uden at afsløre sine forretningshemmeligheder, selvfølgelig” siger Jeppe Emmersen.

Kontakt

Jeppe Emmersen

Prodekan for uddannelse
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
Telefon: 4081 6957
E-mail: prodekan-sund-udd@aau.dk 

Louise Pape-Haugaard

Viceinstitutleder
Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet
Telefon: 9940 3704
E-mail: lph@hst.aau.dk